Adrasan hakkında kısacık bilgiler

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı, doğal güzellikleri, koyu ve plajı ile ünlü popüler tatil beldesi Adrasan hakkında bilgi...

Kemer'den yaklaşık 50 km. mesafede, batıda Kumluca yakınlarında bulunan Adrasan, muhteşem doğal güzellikleri ve 2 kilometrelik plajı ile Antalya Kemer'de mutlaka görülmesi gereken önemli tatil beldelerinden birisidir. Kemer'den batı istikametine doğru gidip Olympos-Adrasan ayrımından sonra yaklaşık 18 km. sonra Adrasan Köyü'ne ulaşır, buradan da 4 km. sonra Adrasan Koyu'na ulaşırsınız. Adrasan Koyu, 2 km.lik muhteşem bir plaja sahiptir ve koyun çevresi çam ağaçlarıyla örülüdür. Adrasan, bu özelliğiyle bölgenin en huzurlu sahili konumundadır.

Adrasan'da hava sıcak yaz aylarında bunaltıcı değildir ve öğlene kadar denizden, öğleden sonra ise karadan esen rüzgarlar sayesinde yazın kavurucu etkisi azalmaktadır.

 

Adrasan'da Gezilecek ve Görülecek Yerler - Adrasan'da Ne Yapılır?

Adrasan Koyu, açık deniz ve rüzgarlara karşı korunaklı doğal bir liman olduğundan dolayı, balıkçılık ve mavi yolculuk teknelerinin popüler uğrak noktası konumundadır. Adrasan'da gezi tekneleri çevredeki ada ve koylara günübirlik tekne turları düzenlemektedir. Adrasan'da tekne turları genellikle sabah saat 10 gibi başlıyor ve akşam 4-5 gibi bitiyor. Adrasan'a yaklaşık 1 saat mesafede bulunan Suluada, Sazak ve Ceneviz koyları, günübirlik tekne turlarının uğradığı ıssız kumsallara sahip koylardır. Adrasan'ı kıyı boyu takip ederseniz de farklı yerler ve güzellikleri görebilirsiniz.

Adrasan Koyu'nun sağındaki kıyısını takip ederseniz yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş sonrasında Adrasan Deniz Feneri'ne ulaşırsınız.

Doğa yürüyüşü sevenler için ideal.

Adrasan, ayrıca dalış severler için de ideal bir konumdadır. Adrasan'ın berrak suları ve çevresi dalış için güzel imkanlar sunmaktadır

 Ayrıca zıpkın ile avlanacak balık türleri de diğer bölgelere nazaran fazladır.

Adradan Koyu'na girişte bulunan Gelidonya Burnu'nda 3500 yıl öncesine dayanan bir Fenike batığı bulunmaktadır.

Bu bölgede tüplü dalış yasaktır ancak tekneler ile yaklaşık 1,5 saat mesafede yer alan Üçadalar kıyıları, tüplü dalış ve scuba diving sevenler için popülerdir.

Adrasan'ın sahilden yaklaşık 4 km. içeride bulunan köyünde her mevsim taze meyve ve sebze bulmak mümkündür. Köyde ayrıca postane, bakkal ve market de mevcut.

 
2016 Gemicihan Pansiyon